Astrid Millenaar

Astrid is de oprichter van De Speltuin

astridIk ben Astrid Millenaar en in 2005 heb ik De Speltuin opgericht. Daarvóór werkte ik jarenlang in het jeugdwerk en de jeugdhulpverlening.

Mijn missie is: kinderen meer zelfvertrouwen geven. Dat wil ik bereiken door ze spelenderwijs te laten ontdekken wat ze in zich hebben. Kinderen zien groeien en (op)bloeien maakt dat ik dit werk geweldig vind om te doen!

In de afgelopen jaren heb ik diverse methodieken ontwikkeld, zoals Durven & Doen en heb hiervoor ook vele trainers mogen opleiden.

Mijn basisopleiding is HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening, aangevuld met de opleiding Ambulante hulpverlening aan adolescenten. Daarna heb ik diverse cursussen en bijscholingen gevolgd zoals Groepsgericht werken, Ontwikkelingspsychologie, Ontspannen met kinderen, Rots en Water & autisme, Rots & Water voor meisjes, Communicatie bij autisme, train-de-trainer faalangstreductietraining, een taal erbij, Triple P.

logo_samensterkIk ben bestuursvoorzitter en mede-oprichtster van de Stichting ‘Samen Sterk voor Kinderen’ welke werkzaam is in de gemeente De Ronde Venen en omstreken.

Niet in de laatste plaats ben ik moeder van twee geweldige kinderen.

Groepstrainingen

Groepstrainingen

In een groepstraining vinden kinderen (h)erkenning bij elkaar en er ontstaan door de interactie tussen de kinderen, altijd mooie leersituaties.
Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Deze individuele begeleiding is voor kinderen en jongeren die steun kunnen gebruiken bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling en bij wie een individuele aanpak de voorkeur heeft.
Improvisatietoneel

Improvisatietoneel

Aan de hand van allerlei leuke opdrachten gaan de kinderen als groep, duo’s en solo aan de slag met improvisatietoneel. Geen van te voren gemaakte afspraken over wie wat speelt maar ‘in het moment’ spelen en reageren.

Hulp op maat:

kortdurend, laagdrempelig en spelenderwijs